Tavoitteet eivät täyty ellet sinä toimi

Ethän pahoittanut mieltäsi asioista, joita et saanut tekemättä mitään?

Otetaanpa todellisuuscheck ikuisen unelmoinnin sijaan: todellisuutemme tänään on seurausta käyttäytymisestämme pitkällä aikavälillä. Näin ollen vain tekeminen, jonkinlainen käytös vie meitä kohti tavoitetta. Yksittäiset itseinhon innostuksen puuskassa tehdyt toimenpiteet eivät valitettavasti tuota lopputulokseen minkäänmoista vaikutusta. 

Käyttäytymisen muuttaminen onkin haasteellista, sillä se vie meiltä massiivisesti energiaa ja haastaa olemassa olevat rutiinimme ja syymme toimia niinkuin nyt tänään toimimme. 

Sanalla sanoen käyttymisemme -myös sen epätoivotus -takana on aina joku syy. Tästä syystä päädymme lukemaan parempaa elämää lupailevia self help-kirjoja, ostamaan iltapäivälehtiä ”näin pysyvä painonpudotus onnistuu” otsikoin varusteltuna ja tilaamaan lopulta kesken jäävän verkkokurssin toisensa perään. Haaveilu kun on paljon toimintaa helpompaa. Ehkä tänä maanantaina/lomana/kesänä kaikki muuttuu!

Pelkkä tietäminen tai toivominen ei ikävä kyllä riitä. Silti meillä on joskus tapana aggressiivisesti odottaa päämäärän täyttymistä haaveilemallamme tavalla – tekemättä mitään asialle – ja sen jälkeen olemme ehkä turhautuneita, jopa katkeria, kun emme saaneet haluamaamme.

Neljällä kysymyksellä kohti kestävämpää lopputulosta:

Jos taas kerran huomaat marmattavasi samasta asiasta joko kaverille tai sisäisesti itsellesi, pysäytä rutinoitunut dialogi siihen paikkaan ja sen sijaan kysy itseltäsi:

* Miten tyytyväinen olen ajankäyttööni ja varsinaiseen panostukseeni haluamani asian/muutoksen suhteen?

* Olisiko voinut tehdä jotain eri tavalla?

* Mitä olisin voinut ylipäätään tehdä asialle?

* Miksi ylipäätään haluan sitä mitä haluan, onko muutoksen syy tarpeeksi merkityksellinen verrattuna syyhyni pysyä ennallaan?

Toista tämä joka kerta, kun saat itsesi kiinni uhriutuvasta asenteesta ja katso mitä alkaa tapahtua!

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus