Tämä mitä te opetatte -tämä onkin jotain ihan muuta!

Käynnissä oleva Työyhteisöcoachin huippuvalmennus Kuopiossa on noin puolessa välissä. Minulta on kyselty paljon, mistä oikein on kyse ja että ootte työ aika rohkeita, kun käytätte tuommoisia menetelmiä. ”Minä oon kuullut, että siellä….oikeestiko?” 

Pieni tarina taustoitukseksi lienee paikallaan. 

Tekemällä samaa saa samaa. 

 Meillä on Hannan kanssa molemmilla pitkä tausta liiketoiminnan, organisaatioiden ja liikkeenjohdon kanssa toimimisesta. Minä olen toiminut yrittäjänä, liiketoimintakonsulttina, osakkaana pienestä vähän vähemmän pieneksi kasvatetussa konsulttifirmassa -ja ollut mukana kehittämässä kymmeniä ja taas kymmeniä firmoja liiketoiminnan, laatujärjestelmien, strategian ja johtamisen näkökulmista. Hanna on toiminut tutkijana, yrittäjänä ja toimitusjohtajana, kasvattanut fimaa jos toistakin sekä toiminut asiantuntijana monessa. On tullut katsottua organisaatioita vähän edestä ja takaa, yltä ja alta. Myös sieltä kaapin takaa, missä luurankoja säilytetään. 

Sydämellisyydestä ja välittämisestä on ollut apua, kun on halunnut aidosti auttaa yrittäjiä ja johtajia. On saanut kuulla niin monta tarinaa; jos vaikka menestyksestä ja hienoista saavutuksista, myös siitä hinnasta, mikä niiden eteen on ehkä maksettu: riittämättömyydestä, jännityksestä, yksin johtamisen taakasta, organisaation uupumuksen eri ilmenemismuodoista. 

Fiksut, menestyvät ihmiset ajavat kaasu pohjassa kohti uupumusta, sillä ”tällaista tämä nyt vain on. Ei tälle mitään voi.”

Olemme eläneet sitä elämää itsekin. Hanna on lopulta käynyt läpi uupumuksen, minä taas hengittelin itseni läpi elämänmuutoksen, joka satavarmasti pelasti minut uupumukselta, vaikkei ollut helppo eikä hinnaton.

Eräänä päivänä sienimetsässä viime syksynä juttelimme Hannan kanssa kokemuksistamme. Pidimme kahden naisen vallankumousta: ei se näin voi olla! Ei tässä tilanteessa ole mitään kestävää! Ei tämä voi olla normi!

Siinä, keskellä ruskan loistoa, haperoiden ja tattien välissä, heitimme ilmoille idean: meillähän on kaikki edellytykset muuttaa tätä! Miksi pidämme kahden naisen vallankumousta, kun voisimme kutsua mukaan muitakin?!

 

Ja sama oli jo niin nähty.

Meissä on nimittäin tämä toinenkin puoli. Molemmat olemme tehneet elämänmuutoksen, jossa olemme valinneet arvojemme mukaan elää ja työskennellä toisin. Olemme molemmat hankkineet pakkikaupalla työkaluja toisenlaisiin näkökulmiin: minulla on taustalla coachingkoulutusta ja praktiikkaa vuodesta 2012, osallistavan johtamisen opintoja ja tutkimusta samoista ajoista lähtien. Hanna on kouluttautunut joogopettajaksi ja hyvinvointialan asiantuntijaksi sekä opiskelee intohimoisesti sosiaalipsykologiaa.

Molemmilla katse on ihmisissä, inhimillisyydessä ja taustoissamme ihmisinä: miten käyttäydymme evoluution peruja? Kuinka hermostomme toimii? Miten ajattelemme? Miten tämä kaikki näkyy suhteessamme toisiin, yhteisöön? Miten ymmärtää tätä JA antaa konkreettisia työkaluja tiedon käyttöönottoon työpaikoilla JOTTA muutos olisi mahdollinen? Miten olisi mahdollista alkaa muuttaa työelämää kestävämpään, inhimillisempään suuntaan? Miten olisi mahdollista johtaa, valmentaa, toimia organisaatioissa niin, että ihmiset voivat hyvin, tinkimättä bisneksen tavoitteista? Sillä ollaanpa totuudenmukaisia: bisnestä tarvitaan, ja se meitä kiinnostaa. Siis todellakin kiinnostaa. Mutta miten sitä tehdään, on se kiinnostava kohta.

Aloimme vastata näihin kysymyksiin ja vastaus vastaukselta näkemys kirkastui. Kysyimme potentiaalisilta asiakkailta. Sparrasimme, juttelimme. Päätimme, ettemme tee normaalia valmennusta, vaan viemme kaiken tekemisen ja kokemisen tasolla. Tunteen tasolle. Uskomuksia haastavalle ja muuttavalle tasolle. Riski bisnes, might say. Mutta elämä on. Tekemällä samaa saa samaa, ja sama oli jo niin nähty. Nyt oli aika uudelle. 

Riski bisnes, might say. Mutta elämä on.

Tästä on siis kyse. Olemme luomassa uutta mallia valmentaa ja vaikuttaa työelämään. Olemme kouluttamassa työyhteisöcoacheja, jotta ajatuksemme kestävämmästä työelämästä lähtee leviämään mahdollisimman laajalle. Tai korjaan: olemme antamassa kiinnostuneille mahdollisuuden oppia, kokea ja omaksua. 

Valmennuksen taustalla on paitsi vahva kokemus, myös piinkova tutkimustieto. Tämä yhdistetään kokemiseen, kokeiluun ja todeksielämiseen. Viemme asiat oivalluksen ja tunteen tasolle. Haastamme uskomuksia. Sallimme elämyksiä. Tämä kaikki siksi, että vuosikausia asioita on kyllä tiedetty, mutta silti vaan vauhti kiihtyy eikä muutosta kestävämpään suuntaan tapahdu. Tietäminen ei muuta mitään, toisin tekeminen vasta muuttaa. Ja kun mukaan tulee tunne ja syvä ymmärrys, jotain meissä ihmisissä liikahtaa myös tekemisen tasolla. Sillä olemme ihmisiä. Ennen kaikkia olemme ihmisiä. 

 

Asiakas on oikeassa, joten kuullaan heitä

Voiko näin toimia? Entä jos jollekin tulee joku tunne? Entä jos joku hämmentyy? Näitäkin kysymyksiä olemme itseltämme kysyneet, aprikoineet ja arvioineet kriittisesti tekemäämme. Jätetään kuitenkin meidän vastaukset sikseen. Voit lukea osallistujien kommentteja alta. 

Kiinnostuitko? Syksyllä alkaa uusi ryhmä Työyhteisöcoachin huippuvalmennusta. Aikataulut ja tarkemmat sisällöt löytyvät tästä ja ilmoittautuminen on käynnissä parhaillaan. Se onnistuu kätevästi vaikka tästä. Tervetuloa mukaan!

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus