Suvi Kohisevankoski

Moikka! Olen Suvi; innostaja, tutkija, liiketoiminnan kehittäjä sekä business ja life coach jo 10 vuoden ajan. Satojen valmennettavien, kymmenien kehitettävien yritysten ja coachattavien henkilöiden myötä olen havainnut ihmismielen olevan ihmeellinen: jos uskot että sinusta on johonkin ja pystyt, niin taatusti myös löydät keinot ja pystyt. Jos taas syvällä sisimmässäsi epäilet, löydät kyllä tekosyitä olla etenemättä. Tämä pätee niin yksittäisiin ihmisiin, kuin esimerkiksi yrityksiin ja työyhteisöönkin. Taika etenemiseen löytyy siis uskomuksistasi, jotka pitkällä aikavälillä määräävät täysin saavutuksesi! 

Jos uskot että sinusta on johonkin ja pystyt, niin taatusti myös löydät keinot ja pystyt. Jos taas syvällä sisimmässäsi epäilet, löydät kyllä tekosyitä olla etenemättä. Tämä pätee niin yksittäisiin ihmisiin, kuin esimerkiksi työyhteisöönkin. 

10 tietoa minusta

1. Haluan elää niin kuin opetan. Rakennan koko ajan elämää, joka rakentuu puskematta; testaan, konseptoin, otan rohkeita askeleita ja laajennan, avarran elämääni ja sen alueita. Inhoan muotteja ja laatikoita: kuikin niiden yli aina, kun mahdollista.

2. Olen kokenut, miten kaikki on mahdotonta, kunnes se on tehty ensimmäisen kerran. Tämän vuoksi eteneminen ihmisen elämässä on niin vaikeaa ja tämän vuoksi uusiutuminen yrityksissä on niin hidasta… tuttu helvetti kun on parempi, kuin tuntematon taivas. Mutta kun pari kertaa tekee omasta mielestään mahdottomasta totta… oh boy, sen jälkeen kaikki muuttuu!

3. Minusta piti tulla eläinlääkäri. Koko lapsuuteni kului tähän unelmaan valmistautumiseen. No ei tullut, tuli diplomi-insinööri, jolle eläimet ovat rakas harrastus. Laumaa on siunaantunut kolmen koiran ja yhden ponin verran. Olen oppinut, että joistain unelmista on hyvä päästää irti, jotta suurempi tarkoituksellisuus saa sijaa. 

4. Nopein tapa tehdä se, on tehdä se. Suuretkin asiat muuttuvat mahdolliseksi, kun tekemisen pilkkoo tarpeeksi pieneksi ja tekemiseen tarttuu kokeilumielisesti heti tilaisuuden tarjoutuessa. Kolmen lapsen äitinä, puolisona, kolmen koiran ja ponin huushollisssa olen tehnyt uraa, kirjoittanut kirjan, tehnyt väitöskirjaa ja paljon muuta… tiedän mistä puhun. 

5. Pahin pelkoni on jumi. Mikään ei ole kamalampi ajatus, kuin jäädä paikalleen tilanteeseen, joka ei enää palvele tai vie energiaa enemmän kuin antaa. Tämä pätee tavoitteisiin, tekemisen tapoihin, rutiineihin, ihmissuhteisiin… Tarkoituksellisuus voi elämässä vaihtua ajan kuluessa, ja eilisen kukoistus voi olla tämän päivän rikkaruoho, kun antaa itsensä kasvaa yli vanhasta. 

6. Tärkein arvoni on rakkaus. Rakkaus ihmisiin, siihen mitä tekee ja miten tekee. Rakkaus tähän  hetkeen, sillä se on ainut varma asia maailmassa. Muita tärkeitä arvoja toimintani taustalla ovat aurinkoisuus, rohkeus ja arkionnellisuus. 

7. Luonto on paras terapeutti. Mikään ei myllerrä mieltä niin pahasti, ettei sitä tunti metsässä helpottaisi! Tämän todistavat sekä tiede että kokemus. Tieteen ja kokemuksellisuuden liitto on minulle tärkeä muutenkin. Olen tehnyt innovaatiojohtamisen laitokselle väitöskirjaa yhteiskehittämisestä,  minkä ansiosta varmasti kaipaan esimerkiksi työni tueksi aina myös tutkittua tietoa. 

8. Minulla on rakkaudellinen ja konkreettinen suhde kirjoihin ja kieleen. Kirjoitan paljon -kaikenlaista! -ja jäsennän maailmaa kirjoittamalla. Ja kun luen, niin paneudun kirjaan kunnolla. En tyydy pelkästään lukemaan, vaan alleviivaan, kirjoitan marginaaleihin, piirrän sydämiä ja huutomerkkejä. Taittelen sivuja koirankorville. Kiitos ja anteeksi puritaaneille, jotka silittävät kirjan sivuja ja kammoavat kahvinroiskeita painetun sanan läheisyydessä. 

9. Olen intohimoinen kehityksen suhteen. Leikittelen ajatuksissani uudistamalla eri toimialoja, mutten juuri välitä muodin oikuista ja sen sykleistä. Tutkin maailmaa pidemmällä katsannolla ja kestävyyden näkökulmasta. Annan monesti pahimpien synnytyskipujen mennä ohi ennen kuin otan mitään käyttöön itse.

10. Olen ihan tavallinen tyttö Neulamäestä, joka päätti että murehtimisen sijaan maailmalle tarttis tehdä jotain. Uskon, että kaikilla meillä on merkitystä ja annettavaa.  Että maailma alkaa muuttua, kun ihmiset alkavat tehdä päätöksiään voimista ja vahvuuksistaan käsin pelon ja pakon sijaan. Ja jos minä pystyn siihen,  on aivan takuuvarmaa, että niin pystyt sinäkin. 

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus