UUDISTA BISNESAJATTELUASI

Elämyksiä, kokemuksellista oppimista ja vertaistukea

 

Bisneksen ja johtamisen uudistamisessa keskeistä on haastaa se viitekehys, joka pitää ajatuksemme kurissa. Oletko valmis menemään järkeilyn tuolle puolen? Kokemaan, oppimaan, uudistumaan itse? Tutkimustiedosta ja piinkovasta kokemuksesta tinkimättä. 

Uuden ajan johtajan kasvuryhmä

Tämä aika haastaa meitä monella tasolla; antamaan itsestämme jatkuvasti lisää ja keksimään uusia tapoja yrittää ja johtaa; mutta silti sisäinen maailmamme ja tietoisuutemme vaatii saada huomiota ja herättelee meitä mitä moninaisemmilla keinoilla. Uupuminen, kroonistunut stressi, kuin sumussa eläminen, tai epämääräinen elämän raskauden tunne voivat olla selviä merkkejä. Jos olemme rakentaneet elämämme muiden odotuksia noudatellen ja käytämme päivämme ulkopuolelta asetettuja tavoitteita täyttäen, saatamme huomata olevamme epämääräisen tyytymättömiä, kaivata jotain lisää tai ainakin eri tavalla. Saatamme tuntea olevamme ulkopuolisia omassa elämässämme vaikka tavallaan olisimmekin ohjaksissa. 

Tai sitten tunnemme uuden kutsun, vaikka kaikki olisikin periaatteessa hyvin. On tullut aika uudistua, kasvaa ja astua uuteen vaiheeseen.  

Uuden ajan johtajan kasvuryhmä starttaa nyt ensimmäisen kerran tässä muodossaan. Olet tervetullut mukaan pilottiryhmään tutustumaan itseesi ja elämääsi, tutkimaan ja opettelemaan uuden ajan johtajan taitoja ensin suhteessa itseesi ja sitä kautta suhteessa muihin. 

Itsetuntemus ja omien arvojen mukaan eläminen ovat edellytyksiä arkionnellisuudelle ja menestymiselle omien määreiden mukaan sekä työssä että elämässä. Itsetuntemus ja omien voimien käyttö ovat johtajan ja yrittäjän tärkeimmät työkalut. Tunnetko tai tunnistatko sinä omasi? Toimitko voimistasi vai pakosta ja pelosta käsin?

Tämä kasvuryhmä on yrittäjille ja johtajille, jotka janoavat elämäänsä lisää sisäistä voimaa; jotka haluavat tutustua omaan intuitioonsa ja sisäisiin viesteihinsä sekä ottaa vastuun itsestään, omasta elämästään ja omasta tekemisestään. Tämä on heille, jotka kaipaavat vertaistukea ja ohjausta, ja jotka haluavat kokeilla jotain ihan toisenlaista itsensä kehittämisen saralla. Uudistuaksemme meidän täytyy laajentua, päästää irti totutusta. Antautua jollekin tuntemattomalle ja luottaa prosessiin. Tutustua virtaamiseen sen sijaan, että jäisimme kiinni ennalta määrättyihin tavoitteisiin. 

Kasvuryhmän aikana tutustumme itseemme syvemmällä tasolla, tutkimme omaa tarkoitustamme tai ainakin sen seuraavaa vaihetta ja tutustumme intuition käyttöön elämässä ja työssä sekä johtamisessa. Tutkimme syklejämme ja niiden vaikutusta, omaa reviiriämme ja rajojamme, feminiinin ja maskuliinin voiman suhdetta omassa elämässämme. Pohdimme myös luovuuden ilmentymistä ja sen antia meille itsellemme. Oman energian tarkastelu ja tietoinen johtaminen kulkee tärkeänä punaisena lankana läpi syksyn. Saat näkökulmia ja työkaluja etenkin itseesi tutustumiseen, ja takaan, että mielen kerroksiin porautuminen antaa aivan uudenlaisia näkökulmia myös muiden johtamiseen. 

Mitä kaikkea Uuden ajan johtajan kasvuryhmä pitää sisällään?

Kasvuryhmä kokoontuu syksyn aikana kuusi kertaa. Jokaisella kerralla keskustelemme olevasta ja tulevasta sekä alustettuna päivän teemasta. Työskentelemme tietoisen mielen lisäksi myös ei-tietämisen tasolla ja tutkimme yhdessä sieltä löytyviä näkemyksiä, lahjoja ja voimia. Tapaamiset ovat ennen kaikkea kohtaamista, keskustelua ja alustettua, läsnäolevaa työskentelyä varten.  Saat matkasi tueksi omatoimista tutkimusmatkaasi tukemaan Oman tarinan äärellä- kirjan ja Oman elämän intuitiokortit-korttipakan. Saat myös pääsyn Life.Recalibrated-verkkokurssille, jota voit halutessasi käydä omaan tahtiin myös tapaamisten välillä, ja jossa ohjaan sinua askel askeleelta rakentamaan oman näköistäsi, sinusta itsestäsi kumpuavaa elämää. Tapaamisten välillä yhteyttä voimme pitää suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa voi jakaa elämän ihmeellisiä sattumuksia, pohdintoja, tielle tipahtaneita mahdollisuuksia ja esimerkiksi harjoituksiin liittyviä oivalluksia. 

Tämä kasvuryhmä on sinulle, joka koet olevasi hämmennyksissä oman elämäsi kanssa; koet kaipaavasi lisää energiaa, sisäistä voimaa ja suuntaa elämäsi seuraavissa vaiheissa. Se on sinulle, joka haluat ehkä vuosien tehokkaan suorittamisen ja miellyttämisen jälkeen tutustua itseesi uudelleen ja aloittaa matkan omaan ytimeesi. 

Itseen tutustuminen ja seuraavien askelien ottaminen ei tarvitse olla syvissä vesissä tarpomista, vaan se voi olla myös lempeää, raikasta ja maustettuna ripauksella elämän ihmeellisyyttä. Jos nimittäin haluamme laajentua elämässämme, meidän tulee astua totutun ulkopuolelle, avautua kokemaan jotain jännittävää. Jotain, joka vie meidät myös rationaalisen ajattelun tuolle puolen, intuition ja ei-tietämisen maailmaan.

Fasilitoin ja ohjaan prosessia turvallisesti, mutta tilaa on paljon sille, jonka kuuluu nousta pintaan ja keskusteluun. Ryhmäläisten toiveita otetaan huomioon matkan varrella ja esimerkiksi harjoituksia teemme aina ryhmän tarpeen ja energian mukaan. 

Uuden ajan johtajan kasvuryhmä -Faktat pähkinänkuoressa

Kasvuryhmän pilottiporukan hinta on 2500€ (alv 0)/hlö ja se sisältää:

 • Kuusi voimallista tapaamista + pientä tarjottavaa
 • Oman tarinan äärellä-kirjan
 • Oman elämän intuitiokortit -korttipakan
 • Life.Recalibrated-verkkovalmennuksen (omaa tahtia käytäväksi)
 • Pääsyn suljettuun Facebook-ryhmään, jossa ryhmän tuki ja yhteydenpito koko ryhmän ajan.

Laskun voi maksaa joko kerralla (laskutus elokuussa) tai parissa osassa (laskutukset elo- ja lokakuu). 

Kokoontumiset nojaavat yhteiskehittämiseen; ne ovat fasilitoituja ja alustettuja, mutta niiissä on runsaasti tilaa ryhmän tarpeille ja energialle sekä keskusteluille. Ovathan nämä juuri niitä asioita ja taitoja, joita uuden ajan johtajan tulee hallita oman elämänsä lisäksi myös työelämässä. Ei-tietämisen tilaa on hyvä tutkia turvallisessa porukassa. 

Kokoonnumme Vuorelan rannassa tunnelmallisessa kodassa tulen äärellä, suojassa muiden katseilta ja syyssäältä, mutta näkyvissä ja läsnä toisillemme. 

Syksyn 2021 Kasvuryhmän tapaamisaikataulu on seuraava:

8.8., 7,9., 6.10., 4.11., 2.12., ja 2.1. 

Kaikkina päivinä tapaamme klo 17.30-20.30

Koemme siis yhdessä kaksi perinteisestä tranformaatiokautta; syksyn ja uuden vuoden. Sinulla voi olla mielessäsi jokin muutos elämässäsi, jota haluat edistää tai voit tulla mukaan oppimaan itsestäsi ja ihmisyydestä lisää avoimin mielin. Luultavasti suunnitelmasi menee kuitenkin uusiksi, kokemukseni mukaan näin yleensä kasvumatkoilla käy. 

Kunnonpaikan takana sijaitsevalle kodalle pääsee kätevästi joko autolla (Kunnonpaikan parkkipaikat) tai julkisilla busseilla sekä Siilistä että Kuopiosta. Ryhmän tutustuessa myös kimppakyydit järjestyvät varmasti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä suvi@kohisevankoski.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta tästä. Voit kysyä lisätietoja tai ilmoittautua suoraan. Ilmoittautuminen on sitova. Ryhmän toteutumiseen on tietyt rajat, joten jos kiinnostuit, niin varaa paikkasi pian. 

Johtoryhmän voimavalmennus

Ole tarkkana, millaisia tarinoita kerrot työstäsi ja johtamisestasi, sillä tulet elämään niitä todeksi. 

Millainen sisäinen puhe sinun sisälläsi soi? Entä millaisia ovat kollegasi jatkuvat tarinat? Millaista johtoryhmää nämä tarinat yhdessä rakentavat?

Puskemme monesti eteenpäin elämässämme vimmalla, joka on peräisin suon, kuokan ja Jussin legendoista, pysähtymättä oppimaan menneestä ja menneen syklisyydestä. Paitsi omat, myös ulkopuolelta kokemamme johtajatarinat vaikuttavat siihen, että pahimmillaan menestyvät ihmiset ajavat pää punaisena kohti uupumista. 

Kyse ei ole pelkästään inhimillisestä tragediasta vaan myös todellisesta bineksen haasteesta. Stressaantunut, sietoikkunansa äärirajoilla suorittava johtaja on ärsykeherkkä ja toimii proaktiviisuuden ja intuitiivisuuden sijaan reaktiivisesti. Tämä tarkoittaa organisaatiotasolla tiedostamatta johdettua uudistumiskyvyttömyyttä sekä psykologisen turvallisuuden ja siten (työ)hyvinvoinnin rapautumista. 

Järjetön riski, joka kulminoituu todeksi sadoissa yrityksissä joka hetki. 

Päädymme hakkaamaan päätämme aina vaan samanlaisiin seiniin, emmekä enää tiedä, kenen tarinaa oikein elämme todeksi. Omaamme, yhteiskunnan vai ehkä vanhempiemme toiveita? Viiteryhmämme oletettuja vaatimuksia? On käyty hyviä ja mahtavia valmennuksia, joiden ainut vika on se, etteivät ne jalkaudu käytäntöön. 

Johtaja, johtoryhmä. Ole se muutos, jonka haluat organisaatiossasi nähdä. Muuta omaa näkökulmaasi, haasta itsesi uudelle. Hyvän teon tekeminen itsellesi on parasta mitä voit muillekaan tehdä. Kun happinaamari on aseteltu itselle, voi vasta oikeasti auttaa muita -oli kyse sitten omasta elämästä, työyhteisöstä tai yhteiskunnasta laajemmin.

 

Tulevaisuutesi alkaa tästä hetkestä

Johtajatarinan kerronnan muokkauksella on valtavia vaikutuksia tulevaisuutesi – kun ajattelusi muuttuu, ei mikään ole enää entisellään. Samaa pätee kollektiiviseen johtamiseen, eli esimerkiksi johtoryhmän toimintaan tai osallistavaan johtamiseen. 

Johtoryhmän voimavalmennus ei ole varsinainen johtamisvalmennus. Se on matka jokaisen johtajana työskentelevän tärkeimpään työkaluun: itseensä ja omiin sisäisiin voimiinsa. 

Johtoryhmän voimavalmennus on matka johtajan tärkeimpään työkaluun: itseensä ja omiin sisäisiin voimiinsa.

Johtoryhmän voimavalmennuksessa työskentelemme ryhmänä keskustellen sekä kokien. Työskentely tapahtuu osittain järjen tuolla puolen; alitajunnan ja tiedostamattoman kanssa sekä energiaa tutkien. Olen nähnyt 12 viime vuoden aikana, jotka olen yritys- ja johtamiskehityksen kanssa viettänyt, että jos järjellä ja tiedolla voitaisiin asioita ratkaista, olisimme tehneet sen jo. Nyt on aika uuden lähestymistavan. Sellaisen, joka menee henkilökohtaisella tasolla ihon alle. Herättää tunteita, oivalluksia, pähkäilyjä. Laittaa ison pyörän pyörimään. Voimauttaa, palauttaa. 

Taustalla on ainutlaatuinen kombinaatio piinkovaa tutkimustustietoa, bisnesosaamista, kokemusta sekä vaihtoehtoisia tapoja ajatella ihmisen sisimmästä, merkityksellisyydestä ja alitajuisten ohjurien voimasta. 

Johtoryhmän voimavalmennuksen sisältö:

 • Ennakkotehtävänä: kirja Oman tarinan äärellä sekä siihen liittyvät johtajatarina-tehtävät
 • Jokaisen osallistujan henkilökohtainen haastattelu/coachingsessio
 • Kolme lähipäivää, joiden aiheina:

1. Jokaisen oma johtajatarina sekä yhteinen johtajapolku. Sisäiset voimat ja vahvuudet. 

2. Henkilökohtainen resilienssi ja muutoskyvykkyys. Omat tunteet työssä ja yhteisössä. 

3. Oma tarkoitus, tarkoituksellisuus ja merkityksellisyys elämässä ja työssä. 

Lähipäivien työskentely tapahtuu luonnossa. Käytössä ovat Green care-, mindfullnes- sekä eläinavusteiset tekniikat sekä muut vaihtoehtoiset tavat houkutella alitajuisia prosesseja käyntiin. Varsinainen päivien toiminnallinen sisältö suunnitellaan aina kuhunkin projektiin erikseen tilaajan tarpeen mukaan. 

 

Kiinnostuitko? Jos kaikki muu on jo bisneksen saralla nähty ja loogiset lähestymistavat käytetty, ota rohkeasti yhteyttä!

Valmentajanasi Johtoryhmän voimavalmennuksessa toimin minä, Suvi Kohisevankoski. 

Voimahetki tiimille

Pääset halutessasi maksamaan sovitun tiimihetken tästä.

Voimauttava tiimihetki on tarkoitettu herättelyyn, voimauttavaan energian lataamiseen ja ratkaisukeskeiseen  keskusteluun sovitun aiheen puitteissa. 

Joskus yksittäinenkin herättely istuttaa muutoksen siemeniä ajatteluun ja tiimin dynamiikkaan; toimii siltana ja kädenojennuksena menneen ja tulevan välillä. Tiimihetki voi toimia myös maistiaisena mahdollista pidempää työskentelyä ajatellen tai tutustumisena tiettyyn aihepiiriin. 

Tiimihetki on tyypillisesti muutaman tunnin mittainen. Siinä ei maailmaa pelasteta, mutta voimme istuttaa muutoksen ja uudenlaisen ajattelun siemeniä itämään, tehdä tutustumismatkan itseemme ja toisiimme tai vaikka tehdä ohjattua energiatyöskentelyä. 

Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä; suunnitellaan teille sopiva voimauttava hetki! 

Työyhteisöcoachin huippuvalmennus,
Kuopio kevät 2021

Kohtaatko työssäsi ihmisten välisiä vuorovaikutuksen haasteita? Toimitko työyhteisösi sisäisenä coachina tai valmentajana?  Oletko sinä juuri se, jonka luokse työyhteisösi työuupunut ensimmäisenä astelee?  Oletko esihenkilö, joka haluaa saada työntekijänsä loistamaan ja onnistumaan? 

Työyhteisöcoachin huippuvalmennus saattaa sinut syvällisesti sekä työyhteisön ja sen vuorovaikutuksen, että siinä toimivan ihmisen ja hyvinvoinnin äärelle.

Työyhteisöcoachin huippuvalmennuksessa kehität omia kyvykkyyksiäsi ja taitojasi kohdata ja ymmärtää ihmisiä ja vuorovaikutustilanteita, jolloin voit jatkossa auttaa koko työyhteisöäsi ja sen yksilöitä kasvamaan ja kehittymään.

Valmennus antaa sinulle pätevyyden ja konkreettiset työkalut toimia työyhteisösi coachina. Valmennus on hyvin konkreettinen: coachingtaito kulkee läpileikkaavana teemana harjoituksien ja työkalujen muodossa kaikkien osioiden läpi.

Työyhteisöcoachin huippuvalmennus pähkinänkuoressa

Tavoite: 

 • Valmennus antaa sinulle pätevyyden ja konkreettiset työkalut toimia työyhteisösi coachina sekä sisäisenä valmentajana, olipa konkreettinen asemointisi tällä hetkellä mikä tahansa.
 
Aikataulu ja sijainti
 •  Kevään 2021 ryhmä: Tammi-toukokuu 2021, Kuopio 
 • Syksyn 2021 ryhmä: Syys-joulukuu 2021, Kuopio
 
Lähipäivien ajankohta
 • Kevään 2021 ryhmä: 28.1., 11.2., 25.2., 25.3., 9.4., 22.4., 20.5.
 • Syksyn 2021 ryhmä: 9.9., 23.9., 7.10., 4.11., 18.11., 2.12., 16.12.
 

Valmennus pitää sisällään:

 • 100 tuntia työskentelyä, lue lisää valmennuksen teemoista alta
 • 7 valmennuslähipäivää
 • Välitehtävät ja yhteydenpito sekä tuki lähipäivien välillä
 • oma coaching 3 krt: saat autenttisen kokemuksen coachattavana olemisesta ja pääset käsittelemään omaa kasvuasi ammattilaisen avulla.
 • harjoituscoachingit 2x 5krt: coachaat jo valmennuksen aikana kahta ihmistä, joten ehdit saada tukea ja käytännön vinkkejä prosessin läpiviemiseen ja sitä kautta varmuutta jatkossa coachina toimimiseen.
 • Päättötyö suoraan organisaatioon, jossa työskentelet.
 

Hinta:

 • 2650 eur (alv 0%)/hlö
 
Mitä saat?
 • Viimeisintä tutkimustietoa ja vuosien käytännön kokemusta yhdistelevää huippuvalmennusta.
 • Konkreettista, itseä ja suoraan työyhteisöä palvelevaa coaching-harjoittelua.
 • Omaa coachingia.
 • Käytännöllisiä työkaluja ja niiden testausta arjessa läpi valmennuksen.
 • Varmuutta kohdata ja selvittää työyhteisön erilaisia haasteita.
 
Kenelle valmennus on tarkoitettu?
 • Työhyvinvointikoordinaattoreille
 • HR-asiantuntijoille ja -vastuullisille
 • Esimiehille ja -naisille
 • Organisaation sisäisille valmentajille -tai tällaisiksi haluaville!

Sinulla voi olla asema yllämainituissa vastuissa tai voit olla kiinnostunut kasvamaan kyseisiin rooleihin.

Valmennuksen teemat

Itsensä johtaminen

 • Itsetuntemus; asemointi yhteisössä, uskomukset
 • Itseohjautuvuus ja ajanhallinta, kiireen psykologia
 • Asenteet ja ajatukset itsessä ja yhteisössä
 • Kasvun ja kehittymisen mentaliteetti

 

Vuorovaikutus

 • Vuorovaikutuksen laadut
 • Psykologinen turvallisuus
 • Kehollisuus vuorovaikutuksessa

 

Ryhmädynamiikka

 • Ryhmän muodostumisen vaiheet
 • Organisaatiohierarkian muodostuminen
 • Organisaatiokulttuuri
 • Tiedostamattomat valta-asemat
 • Annetut ja ansaitut asemat organisaatiossa

 

Tunteet työssä

 • Tunteet ja niiden vaikutus toimintaan
 • Empatian eri muodot
 • Tunneäly ja sosiaalinen älykkyys

 

Merkityksellisyys työssä

 • Merkityksellisyys, motivaatio ja työn imu
 • Merkitys, arvot, motivaatio suhteessa itseen ja yhteisöön
 • Motivoituminen ja motivoiminen

 

Stressinhallinta, työuupumus ja palautuminen

 • Henkinen jaksaminen, kroonisen stressin vaikutukset kehoon, mieleen ja toimintaan
 • Stressinhallinta
 • Palautuminen ja rentoutuminen
 • Pitkittyneen stressin ja työuupumuksen oireet ja hoito
 • Stressin ja työuupumuksen ennaltaehkäisy

 

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

 • Luonto ja sen vaikutukset
 • Liikunta ja kehollisuus oikeassa suhteessa
 • Palautuminen ja pysähtyminen
 • Mailan puristamisesta virtaavaan toimintaan

 

Palautteenanto ja ongelmatilanteet

 • Keho kertoo totuuden, vaikka suu sanoisi mitä: sanattoman viestinnän voima
 • Rakentavan ja positiivisen palautteen anto
 • Konfliktit ja niiden ratkaisemisen vuorovaikutustaidot
 • Ongelmatilanteet työyhteisössä
 
Coachingtaito

Konkreettinen coachingtaito kulkee mukana läpi valmennuksen punaisena lankana, ja muita teemoja syvennetään ryhmä-, pari- ja omacoachingin keinoin. Lisäksi käsitellään

 •  Coachingin periaatteet, tarkoitus ja tavoitteet
 • Ajattelun yhteys käyttäytymiseen ja näkökulman vaihtamisen taito 
 • Konkreettiset coachingtyökalut ja -tekniikat
 

Valmentajat: Suvi Kohisevankoski ja Hanna KumpulainenValmennus järjestetään Kohisevankosken ja Hiljaisen mielen yhteistyönä. Valmennuspäivät vedetään aina kahden valmentajan yhteisvoimin, lisäksi vastuunjako on karkeasti seuraava: Hannan vastuulla ovat pääosin lähipäivien teemasisällöt, kun taas Suvi vastaa coachingin tekniikasta ja sen taitovalmennuksesta, yksilöcoachingeista sekä harjoituscoachingien tuesta. 

Voit lukea valmentajien taustoista lisää alta.

 

Työyhteisöcoachin huippuvalmennuksessa sinua luotsaavat:

Suvi Kohisevankoski

Suvi Kohisevankoski on kokenut johtamisen valmentaja, sarjayrittäjä ja valmentautunut master -ja bisnescoach. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tehnyt väitöstutkimusta osallistavasta yhteiskehittämisestä yrityksissä. Suvi ajattelee, että tärkein työkalu ihmiselle on hän itse; itsetuntemuksesta kaikki alkaa ja siihen kaikki palaa. Hän on erityisen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta käyttäytymisen muodostumisesta mielen ja kehon yhteistyönä sekä organisaatiossa sen vaikutuksesta johtamiskulttuuriin ja siihen, miten yhteispeli lopulta virtaa.

Hanna Kumpulainen

Hanna Kumpulainen on monipuolisen yritys- ja tiedemaailman taustan omaava yrittäjä, hyvinvointialan asiantuntija (FT) ja joogaopettaja, joka on opiskellut monipuolisesti vuorovaikutuksen tieteitä sekä sosiaali- ja työ- ja organisaatiopsykologiaa. Hannan ajattelutavan ytimessä on aina ihminen osana yhteisöä ja sosiaalisia verkostoja. Hannan osaamisessa yhdistyy huikealla tavalla kehon ja mielen yhteys- sekä yksilössä että organisaatiossa.

Lämmin kiitos ja halaus Hanna ja Suvi ❤ Sanoin ääneen lauantaina yksin seisoessani järven rannalla lumihiutaleiden keskellä ”elämä. Olen valmis muutoksiin ”

 Viikkoa myöhemmin 1.5 vuotta myynnissä ollut asuntoni on myyty, uusi katsottuna ja työhaastattelu sovittu seuraavalle viikolle 😊

osallistuja oman tarinan äärellä-viikonlopun jälkeen

What can I say? Suuri tsunamin kaltainen hyökyaalto lähti liikkeelle ja muutos käynnistyi sisälläni. Olo on hyvin levollinen ja pysähtynyt, voimaantunutkin. Oman tarinaansa sai yhteyden, yhteyden joka on ollut kadoksia jopa kymmeniä vuosia. Tämä ei olisi voinut omalla kohdalla sattua parempaan aikaan, tämän aika oli NYT.

-osallistuja oman tarinan äärellä -retriitillä

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus