Paista vaan, kyllä aurinkolaseja löytyy!

Ei ole sinun tehtäväsi himmentää loistoasi vain, koska joku muu häikäistyy.

Elämäsi aiemmin tai vielä nytkin voi olla rakentunut jonkun viiteryhmän ihanteiden ympärille, jolloin oikeutusta milloin mihinkin haetaan itsen ulkopuolelta. Milloin kuuntelemme gurua ruokavalion tai elämäntapamuutoksen suhteen toivoen sanoman julistamisen tekevän hänestä ihmeiden tekijän ja meistä onnellisemman/hoikemman/komeamman/riittävämmän selaamalla hänen sommepostauksiaan. Milloin taas vetkuttelemme jonkun luovuuden tuotoksemme todeksisaattamista, koska emme ole kouluttautuneet sillä saralla: ”en ole kovin taiteellinen/osaa maalata/voi näytellä/ole oikea kirjailija/pitäisikö hakea ***** kouluun?

Tai sitten se kaikkein vaarallisin laji: pienennämme itseämme, usein alitajuisesti, jotta emme astuisi toisen -ehkä kollegan tai puolisomme- varpaille ja jättäisi häntä varjoomme.

Kuule kuitenkin tämä: muutoksesi ja kasvusi ei tarvitse hyväksyntää ”oikeilta ihmisiltä”. Keneltäkään.

Kasvusi kohti kukoistustasi voi aiheuttaa monenlaisia sivuvaikutuksia; ehkä joku yrittää painaa sinut takaisin entiselle vaatimattomammalle paikallesi, ehkä se olet jopa sinä itse? Olettaen muiden tuomitsevan ja ehkä hylkäävän sinut. Kehottaisin sinua silloin miettimään, ovatko nämä ihmiset silloin sinulle hyväksi? Henkinen kasvu on tarpeeksi vaikeaa ilman, että joku siinä väenvängällä kampittaa vastaan! Tarvitsemme ympärillemme ihmisiä, jotka inspiroivat meitä, jotka tukevat, tsemppaavat ja haastavat meitä hyvällä tavalla! Joiden kanssa ei juoruilla toisista, vaan keskustellaan ideoista, maailmasta ja omasta kontribuutiosta siihen. Sanotaankin, että ajatuksesi edustavat keskimäärin viiden sellaisen ihmisen ajattelua, kenen kanssa vietät eniten aikaa. Ja jätän tämän nyt vaan tähän.

Päivän kysymys kuuluukin: Kuka inspiroi sinua? Kenen kanssa kasvat, nouset arjen yläpuolelle ja kuka haastaa sinua kehittymään edelleen? Tarkastele vuorovaikutuksesi laatua seuraavan viikon aikana ja tee tarvittavia päätelmiä päivän sanomaan liittyen. Tarvitsisitko mentorin? Tai voisitko hakeutua johonkin seuraan entistä useammin? Muistathan, että hätäapuna voit ajatusten altistuksessa käyttää myös podcasteja ja äänikirjoja, mutta pidemmällä aikavälillä mikään ei voita livehengailun voimaa kukoistavassa seurassa! 

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus