Pahimmissa liemissä maustuvat parhaimmat tarinat

Tämän päivän haasteet tulevat olemaan tarinasi herkullisimpia kohtia. 

Elämä ei aina mene, kuten olit suunnitellut. Välillä suoritamme jaksamisemme äärirajoilla tai lunta tulee tupaan enemmän kuin vuoden 2020 tammikuussa pihalle. Mielessämme kapinoimme: onko tämä alkuunkaan reilua? Miksi aina minulle käy näin?

Meillä on tutkimusten mukaan mielessämme eräänlainen käsikirjoitus siitä, miten elämämme menee. Tämä käsikirjoitus on rakentunut elämämme varrella paitsi kotoa saadusta perussävystä (pessimistinen/optimistinen tai oppiva/pysyvä lahjakkuus), myös kokemustemme ja viiteryhmämme ajattelun perusteella. Mielenkiintoisen tästä käsikirjoituksesta tekee ennen kaikkea sen ennustava luonne: mitä alitajuisesti odotamme tapahtuvan, näitä tapahtumia tulemme myös hyvin todennäköisesti elämään todeksi.

Elämään ja sen tapahtumiin emme aina voi vaikuttaa, mutta siihen kuinka niihin suhtaudumme ja asennoidumme, voimme satavarmasti. Ensimmäinen ajattelun kehittämisen oppi löytyykin kuvan tekstistä. Seuraavan kerran, kun harmistut tai koet mielestäsi vastoinkäymistä, älä jää kiinni negaation tunteeseen ja passiivisiin ajatuksiin, vaan mieti ennemmin uteliaasti mitä voit oppia tästä ja millaista tarinaa päätät tapahtumasta, asenteestasi tai roolistasi kertoa. Entä jos otat aktiivisen roolin tarinassasi uhriutumisen sijaan? Tai entä jos otat oppivan roolin tällä kertaa sen sijaan, ”ettet vain ole sellainen tyyppi”?

Mielemme käsikirjoitus on alati kehittyvä ja muuttuva, ja mikä on päivän hyvä uutinen? Sen kirjoittaja ja luova taiteilija olet ihan sinä itse. Millaisia herkullisia kohtia sinun tarinaasi kätkeytyy?

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus