Mistä se sun kirja oikein kertoo?

 Ehkä tänä kesänä kaikki lopulta muuttuu?

Kun aloin kirjoittaa kirjaa, mielessäni olivat supervoimat. Mietin, mikä tekee ihmisestä menestyjän, jollakin tapaa voimakkaan. Jotkut ihmiset vaan tuntuvat saavan aikaan enemmän, saavuttavan enemmän -tai olevan vaan jollain tavalla hemmetin tyytyväisiä elämäänsä. Olisiko löydettävissä jotain yhteistä reseptiä, josta kaikki voisivat ammentaa?

Kirjoittaminen vei lähes kaksi vuotta, sillä uppoutuessani tutkimukseen ajatus jalostui ja vastaus otsikon kysymykseen muuttui.

Ensimmäisenä pysähdyin nöyränä menestyksen eteen. Mitä on menestys? 

Menestys tarkoittaa kullekin eri asioita. Joillekin se on kiiltäviä autoja, kelloja ja merkkivaatteita. Jollekin omakotitalo, lapsia ja koiranpentu. Jollekin se on rakastava, turvallinen parisuhde. Jollekin vapaus tehdä mitä huvittaa. Jollekin mahdollisuus ostaa kaupasta tomaattisosetta merkkiä katsomatta. Menestyksen määritelmä on lisäksi muuttuva siinä missä ihmisen elämäkin: eilisen menestys on usein tämän päivän business as usual, jos antautuu tavoittelemaan aina vaan enemmän ja enemmän. Sellainen on ihmismieli: saavutetuihin etuihin totutaan ja turrutaan nopeasti.

Itselleni menestys elämässä pitää sisällään yhteisen arvomaailman jakavaa parisuhdetta ja ihania lapsia, ystäviä ympärillä ja antoisia ihmissuhteita. Ehdottomasti vapautta toteuttaa itseään työssä ilman ulkopuolelta tulevia määritelmiä ja vaateita, vaikuttaa muihin ihmisiin ja maailmaan tavoilla, jossa vain mielikuvitus on rajana. Mahdollisuutta omistaa hevonen! Ja yhtenä omalle hyvinvoinnilleni kriittisenä tekijänä ja siten menestykseni kulminaatiopisteenä pidän mahdollisuutta ulkoilla päivisin! Kun se toteutuu, niin muutkin asiat lutviutuvat huomattavasti paremmin. Menestys on siis minulle kiteytettynä omien, tunnistettujen arvojen mukaan elämistä.

Miten sinä määrittelet menestyksen? Miksi juuri sillä tavalla?

Kysymykset ovat kriittisiä jatkon kannalta. Miten oikeastaan voit tavoitella onnea tai edes tyytyväisyyttä elämässäsi, jollet tiedä mistä ne juuri sinulla sisimmissäsi koostuvat? Niin usein ajaudumme juoksemaan oravanpyörässä ulkoa tulleiden määritelmien mukaan, että unohdamme pohtia, mitä oikeastaan todella kaipaamme -ja miksi. Ja vielä useammin päädymme kysymään millainen pitäisi olla, kun tähdellistä olisi kykyä kuka olen? Tai kuka haluan olla?

Eilisen menestys on usein tämän päivän business as usual.

Näistä ajatuksista jatkoin supervoimiin ja supervoimaisuuteen.

Vahvuutta ja sisäisiä voimia on pyritty hahmottamaan, määrittelemään ja laittamaan laatikkoon kautta aikain. Tutkimuksista käy ilmi, miten on yritetty löytää sitä taikapilleriä, yhtä reseptiä  -tai ainakin yhtä tarpeeksi yleistettävää mallia, jolla sisäistä voimakkuutta saataisiin ammennettua yhä useammalle. Ja että ehkä sitä kautta onnellisuuttakin voisi alkaa myydä kuin apteekin hyllyltä.

Itse olen toista mieltä. Oman tutkimukseni, havaintojeni ja kokemusteni perusteella olen määritellyt supervoimat seuraavasti:

Supervoimat ovat omakohtaisia, olemassa olevia ja yksilöllisiä sisäisiä voimia. Ne ovat tavallisuudessaan henkilön primäärejä kukoistamismalleja. Niiden voima ammennetaan syvästä itsetuntemuksesta ja itsensä hyväksymisestä kaikessa ainutlaatuisuudessaan. Näiden avulla mahdollistetaan itselleen elämä parhaimmillaan.

Näin ollen yksi resepti ei toimi kaikille; ei menestysmallin, supervoimaisuuden tai niin ikään onnellisuudenkaan suhteen. Onnellisuus kun on sisäistä työtä. Kikkakolmosia ei ole, mutta helpottavaa on tämä: meistä kaikista ne voimat löytyvät, kun tutustumme itseemme ja uskallamme elää juuri sellaista elämää, kun itse todella haluamme.

Tästä kirjani kertoo, tähän se antaa työkaluja, inspiraatiota ja konkreettisia askelmerkkejä.

Olisiko tänä kesänä sopiva aika pysähtyä hetkeksi omien supervoimien äärelle? Sillä kun ajatus muuttuu, muuttuu tarinankerronta omasta elämästä ratkaisevasti. Ja kun sisäinen tarinankerronta muuttuu, mikään ei ole enää entisellään. Eilisen riittämättömyyden sijaan alkaa kasvaa tämän päivän kukoistus.

Kirja on saatavilla tästä sekä nidottuna että e-kirjana. Toimitukset jatkuvat koko kesän, joten ehdit hyvin tilata omasi lomalukemisiksi.  Ja e-kirjaan pääset tietysti käsiksi heti!

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus