• Haluan olla vähemmän kiukkuinen ja reaktiivinen perheelleni/asioille elämässä yleensä
 •  Haluan tuntea oloni hyväksi kehossani
 • Haluan tuntea oloni turvalliseksi eri ympäristöissä
 • Haluan päästä eroon tunteesta, että olen elämässä jumissa
 • Haluan tuntea oloni turvalliseksi ja vakaaksi vuorovaikutustilanteissa (esimies-alainen, ystävä-ystävä, puoliso, anoppi, oma isä tai äiti jne)
 • Haluan tuntea itseni jaksavammaksi ja energisemmäksi. 
 • Haluan jaksaa työpäivän jälkeen muutakin, kuin makoilla sohvalla. 
 
Kaikki nämä ovat asioita, jotka eivät parane puhumalla tai tietämällä enemmän. Kaikki nämä ovat kehollisia kokemuksia -ja kehollisuudesta löytyvät myös niiden ratkaisut. Tämä tarkoittaa, että ihmisen täytyy lähteä pikkuhiljaa tutustumaan läsnäoloon, kehollisiin tuntemuksiinsa sekä tunteisiinsa viestintuojina; ja alkaa antaa itselleen pienin askelin uudenlaisia kehollisia kokemuksia, joilla keho, mieli ja sielu kytketään uudelleen yhteyteen ja joilla hermostoa ohjelmoidaan uudelleen haluttuun suuntaan. 

 

Tähän ei ole olemassa nopeaa tietä eikä kikkakolmosia. Tämä tarkoittaa pitkäjänteistä sitoutumista itseen ja siihen, että haluaa itselleen hyvää. 

Mitä on hevosavusteisuus valmennuksessa?

Hevonen on laumaeläimenä hyvin virittynyt sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vuorovaikutukseen. Sen energia on hyvin voimakasta ja lempeää. Hevonen kaipaa ystävältään selkeää johtajuutta ilman aggressiota, intentiota ja fokusta -puhtaan ystävyyden ja rakkauden lisäksi. Näissä kaikissa hevosilla on meille nykyihmisille paljon opetettavaa. 

Hevosta on käytetty terapiatyössä sekä fyysisessä ja psyykkisessä kuntoutuksessa huikein tuloksin jo vuosia. Minun tulokulmani valmennuksissa on eteenpäinsuuntava ja kokonaisvaltainen, eli holistinen. Hevonen auttaa tuomaan sessioon intuitiivisia ja kehollisia elementtejä, olemaan täysin läsnä ja laskemaan stressiä jo pelkällä olemassa olollaan. Ja kun stressi laskee, alkavat suojamekanismimme ja kilpemme laskeutua… ja alamme nähdä vilauksia itsestämme siellä syvällä kaikkien kuoriemme alla. 

Olen vienyt jo vuosia asiakkaita metsään, järvien rannoille ja luontoon, ja nähnyt miten ajattelu muuttu verrattuna perinteisiin neukkareihin -saati sitten zoomeihin, teamsseihin ja paineistettuihin sessioihin palaverien välissä. Jos haluamme elämäämme jotain uutta, meidän on myös altistettava itsemme uudelle -altistettava parhaillaan koko maailmankatsomuksemme uudelle. Olennaista on haastaa se viitekehys, joka pitää ajattelumme kurissa.

Tässä hevoset ovat mestareita auttamaan. Hevoset kertovat sinulle kyllä, mikäli et elä itsellesi uskollisesti tai mikäli suusi puhuu muuta kuin mitä sielusi haluaa. Energia nimittäin ei valehtele. 

 

Syvennä yhteyttä itseesi

Kaikki on energiaa, ei ole muuta totuutta. Kun vastaat haluamaasi totuuden taajuutta, kaikki haluamasi on oleva sinun. Tämä ei ole henkistä filosofiaa, tämä on fysiikkaa. 

-Albert Einstein

Syksyn 2021 hevosavusteiset ryhmävalmennukset Kehvolla

Syksyn 2021 aikana kutsumme Sinut syventämään itsetuntemustasi viiden hevosavusteisen valmennuskerran myötä. Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin sessioihin -jokainen sessio on itsenäinen, joskin jokainen omaa oman itsenäisen teemansa ja oman energiansa. 

Valmennukset ottavat paikkansa Kehvolla Hevostalli Harmonialla. Jokaiseen kertaan sisältyy pieni tietopuolinen opastus, kokemuksellisuus hevosten ja ympäröivän luonnon myötä sekä ohjatut meditaatiot tai muut kerran teemaan kuuluvat intuitiota ja itsetuntemusta herättelevät toimet. 

Hinnat

Syyskauden hinta: 40€ (sis alv 24%)/kerta: Kertamaksu oikeuttaa osallistumaan yhteen sessioon. hintaan kuuluvat puitteet ja valmennus, teetä ja pientä purtavaa, hevosten käyttö ja mahdollinen materiaali. 

Talvikauden (tammi-maaliskuu) hinta: 55€(sis alv 24%)/sessio. 

Ryhmien koko on rajoitettu, joten varaa paikkasi nopeasti <3 Voit varata paikkasi kaikkiin haluamiisi valmennussessioihin vaikka kerralla. 

Valmennussessiot ovat kokemuksellisia, lempeitä ja voimakkaita hetkiä ryhmässä. Hetket ovat ohjattuja ja ryhmän energia kannattelee sinua läpi yhteisen hetkemme. 

Hevoset ovat mukana hetkissämme pakottomasti ja tuovat meidät välittömästi läsnäolon tilaan. Ne opettavat meille omalla tavallaan kaiken kehittymisen primääriä taitoa: läsnäoloa ja ihmettelyä siinä hetkessä. Vaikka sessiot tapahtuvat siinä hetkessä, on niiden vaikutus pitkäkestoinen, sillä työskentelemme sanojen ja tietoisen lisäksi energian, intuition ja alitajunnan kanssa. 

Syksyn 2021 Valmennussessioiden ajankohdat ja teemat:

 • ke 13.10 klo 17-19.30.: Palautuminen ja stressinhallinta
 • ke 27.10. klo 17-19.30: Voimaantuminen; sisäiset voimat ja energianjohtaminen
 • pe 29.10. klo 13-15.30: Intuitio; kuunteleminen ja ei-tietäminen
 • su 7.11. klo 13-15.30: Itsetuntemus; kuka olen, miten reagoin ja missä kulkevat omat rajani?
 • pe 26.11. klo 13-15.30: Tunteet, viestintuojat; tunnistaminen ja linjautuminen
 • pe 10.12. klo 13-15.30: Voimakas ja syvä elämänenergia
 • su 12.12. klo 13-15.30: Voimaantuminen; sisäiset voimat ja energiajohtaminen
 • ke 15.12. klo 17-19.30: Feminiini- ja maskuliinienergia
 
Talvikausi  2022:

HUOM! Vuodenvaihteesta eteenpäin valmennukset pidetään Suvin kotimaatilalla Kolmisopin kylällä, Siilinjärvellä. N. 30min Kuopiosta/10 min Siilinjärveltä.  
 •  ke 5.1.klo 13-15.30 Palautuminen ja stressinhallinta
 • pe 7.1. klo 13-15.30 Syvä elämänenergia Uuden vuoden teemalla
 • ke 12.1. klo 13-15.30 Itsetuntemus ja omat rajat
 • pe 21.1. klo 9-11.30 Tunteet ja tunnetaidoissa luoviminen
 • pe 11.2. klo 13-15.30 Intuitio, kuunteleminen ja ei-tietäminen
 • ke 16.2. klo 17-19.30 Feminiini ja maskuliinienergia -haavat ja voimat
 • pe 4.3. klo 13-15.30 Sisäiset voimat ja energiajohtaminen
 • pe 11.3. klo 13-15.30 Palautuminen ja stressinhallinta

Sessiot pääset maksamaan tästä: 

HUOM. ilmoittauduthan Suville tai Iirikselle kertoaksesi mihin sessioon tai sessioihin olet tulossa. suvi@kohisevankoski.fi/040-7483454 tai iiris.mielenvalmentaja@gmail.com/046-6390795.

 

Lahjakortti hevosavusteiseen sessioon

Voit ostaa kevätkauden hevosavusteisiin sessioihin myös lahjakortin esimerkiksi pukinkonttiin! 

Lahjakortti pähkinänkuoressa: 

 • Lahjakortti maksaa 55€ (sis. alv 24%) ja se oikeuttaa osallistumaan yhteen hevosavusteiseen valmennussessioon talvikauden aikana (tammi-maaliskuu). Lahjakortin saaja voi ilmoittautua haluamaansa sessioon valikoiman tsekattuaan ilmoittautumalla Suville tai Iirikselle ja ilmoittamalla käyttävänsä lahjakortin. 
 • Ostettuasi Lahjakortin verkkokaupasta saat sähköpostiisi ladattavan PDF-tiedoston, jonka voit halutessasi joko lähettää lahjan saajalle tai tulostaa ihan kättä pidemmäksi annettavaksi. 
 • Pidätämme oikeuden lisätä tai muuttaa talvikauden valikoimaan yksittäisiä hevosavusteisia valmennussessioita; takaamme kuitenkin lahjakortin käyttöoikeuden muuttuvassakin tilanteessa vastaavanlaisessa sessiossa. 

Sessioiden sisällöt -mitä voin odottaa kustakin?

Stressinhallinta ja palautuminen:

Stressi on hermoston tila, joka tähtää selviytymiseen. Koska kyseessä on hermostollinen tila, emme voi siihen mielellä vaikuttaa, vaan vaikutuskeinot ovat kehollisia. Tässä sessiossa pohdimme konkreettisia keinoja stressiin vaikuttamiseen, annamme keholle rentouden kokemuksen ja opettelemme tehokkaita työkaluja arkeen stressin hallitsemiseksi. Halutessasi voit myös tulla vain nauttimaan ja kokemaan kehollisen, rentouttavan elämyksen. 

 

Voimaantuminen ja energiajohtaminen:

Kehomme ovat jatkuvasti vuorovaikutuksessa keskenään viestien turvan tunteesta, luotettavuudesta, vahvuudesta ja asemasta yhteisössä. Sisäisen, kehollisen energian johtamisen taito on konkreettista, vahvaa taitoa pitää itsensä ja ryhmänsä turvassa, seisoa omilla jaloillaan ja päättää omasta elämästään. Tässä sessiossa tutkimme energiajohtamista juuri turvan, voiman ja vireystilan näkökulmista. 

 

Intuitio, kuunteleminen ja ei-tietäminen:

Me kaikki käytämme intuitiota. Yhteiskunta kuitenkin suosii logiikkaa ja rationaalista päättelykykyä, joka jättää helposti intuition valtavan kapasiteetin hyödyntämättä -koska  jotain ei voi järjellä perustella, ei se tarkoita ettei se olisi totta. Tässä sessiossa antaudumme ei-tietämisen tilaan ja tutkimme intuitiota kolmesta näkökulmasta: tiedonlähteenä toisesta tai ympäristöstä itselle, tiedonlähteenä itsestä itselle sekä ei-sanallisena kommunikaation välineenä. 

 

Itsetuntemus ja omat rajat:

”Molempien osapuolten omat selkeät rajat ovat edellytys vuorovaikutuksen jatkumiselle.” 

Kuka minä olen? Miksi reagoin niin kuin reagoin? Millaiset ovat omat rajani? Pidänkö pääni ja puoleni, vai ajaudunko miellyttämään, palvelemaan ja täyttämään toisten tarpeita?  Tässä sessiossa pääosassa on itsetuntemus omien rajojen näkökulmasta. Kun saa 600-kiloisen hevosen pidettyä kehonkielellään sopivalla etäisyydellä, alkaa vuorovaikutus myös elämässä ja esimerkiksi neuvotteluhuoneessa vaikuttaa kummasti kevyemmältä. 

Tunteet, viestintuojat:

Suhtaudumme monesti tunteisiin joko negatiivisina tai positiivisina. Meillä on ehkä harteillamme kasvatuksellista taakkaa olla näyttämättä tunteita- tai näyttää vain niitä positiivisia. Padotut tunteet jos mitkä ovat aikojen saatossa säilöytyneet kehoomme tukkien sen virtausta ja hyvää oloa.  On aika opetella kuulostelemaan tunteita juuri sellaisena kuin ne ovat: tärkeinä, neutraaleina viestintuojina ja tunnustella, mitä ihmettä kuulluksi tuleminen itselleen saakaan aikaan. 

Feminiini- ja maskuliinienergia:

Meissä kaikissa vaikuttaa sekä feminiini- että maskuliinienergiaa. Feminiini on pyörteilevää, intuitiivista, hoivaavaa ja luovaa, kun taas maskuliini on eteenpäin pyrkivää, suoralinjaista ja suorittavaa. Kumpikin laatu voi olla joko kypsää tai haavoittunutta, ja niiden ilmentymiseen vaikuttavat vahvasti äiti- ja isälinjat. Kumpi energia sinun elämässäsi on vallalla ja miksi on näin? Tässä sessiossa tutustumme eri energialaatuihin ja niiden tasapainoon elämässämme, mahdollisiin haavoihin ja niiden korjaamiseen. 

Voimakas ja syvä elämänenergia:

Syvä elämänenergia on elämänvoimaa, luovuuden voimaa ja oman kehon, itsen ja elämän rakastamisen voimaa. Energiavirtauksen tukkeumat näkyvät itsevarmuuden puutteessa, kyvyttömyydessä puolustaa itseään, luovuuden puutteessa sekä tunteessa, että on jumissa omassa elämässään. Tässä sessiossa tutustumme näihin perustavaalaatua oleviin elämänvoimiin ja sekä syvän elämänenergian nostattamiseen. 

Valmentajasi

Suvi Kohisevankoski on kokenut johtamisen valmentaja, sarjayrittäjä ja valmentautunut master -ja bisnescoach, energiatyöhön ja intuitiiviseen kommunikointiin sekä green care-menetelmiin opiskellut oman polkunsa kulkija.  Suvi ajattelee oman näköisen elämän olevan jokaisen ihmisen oikeus ja voiman tavoitella sitä löytyvän kyllä jokaisen omasta ytimestä. Suvi on 10 vuoden aikana kätilöinyt useita kymmeniä elämänmuutosprosesseja ja on oman elämänsä velkaa hevosille. Hevoset ovat olleet Suvin omassa muutoksessa suorittajamestarista itsensä kanssa viihtyväksi rohkeaksi naiseksi suuria opettajia jo vuosia. Näiden valmennusten opettajista Kelly ja Pihka ovat Suvin omistamia.

Iiris Miettinen on pitkän linjan hevosalan valmentaja sekä ihmispuolella kouluttautunut henkinen valmentaja. Hänen työnsä ytimessä on jo vuosia ollut kommunikointi, vuorovaikutus ja energianjohtaminen; niiden haasteet ja tehokas kehittäminen hevosavusteisesti. Iiris näkee ihmisten -tai eläinten ja ihmisten – väliset haasteet ensisijaisesti kommunikaation haasteina, ja auttaa valmennuksillaan ihmisiä tehokkaampaan vuorovaikutukseen. Iiriksen matkan suurin opettaja Attila osallistuu opettajana myös näihin valmennuksiin.

Iiriksen ajatuksista voi lukea somesta tarkemmin sivustoilta @kirjavassakavioliitossa.

Voisit olla kiinnostunut myös...
Hevosavusteisesta syväsukelluksesta itsetuntemukseen

Yksittäisten hevosavusteisten sessioiden lisäksi järjestämme Iiriksen kanssa myös kokonaisen kevään kestävän hevosavusteisen Kasvuryhmän, joka on oikea Syväsukellus itsetuntemukseen ja oman näköisen elämän elämiseen. 

Kasvuryhmässä kuljemme tietyn, matkaan sitoutuneen ryhmän kanssa koko kevään. Kasvuryhmä on ohjattu, henkilökohtaiseen kasvuun ja itsetuntemukseen luotsaava kokonaisuus, jossa matkan ihanuutta ei ole unohdettu! Katso kasvuryhmän lisätiedot sekä lähitapaamisten ajankohdat tarkemmin oheisen linkin takaa, ja ilmoittaudu mukaan! Kasvuryhmän toteutumiselle on sekä ala- että yläraja, joten varaa paikkasi pian <3

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus