Hevosavusteiset valmennukset

Hevosavusteiset ryhmävalmennukset Siilinjärvellä,
Peltoniemen valmennuskeskuksella

”Voin puhua sinulle viisi kuukautta päärynän mausta, mutta ellet koskaan maista itse hedelmää, et koskaan voi tietää miltä se todella maistuu -enkä minä sitä, oletko todella sisäistänyt maun todellisen olemuksen.”

Hevoset tuovat johtamisopintoihin konkretiaa ja kokemuksellisuutta. Hevonen kun on lauma – ja pakoeläimenä hyvin herkkä ihmisen tunteille ja energioille ja kysyy jatkuvasti, olenko kanssasi turvassa? 

Sama herkkyys ja sama kysymys löytyy itse asiassa meistä ihmisistäkin -sen näyttäminen ei vaan aina työyhteisöissä ole yhtä itsestäänselvää tai sallittua.

 

Ihminen voi nimittäin vielä palaverissa hymyillä ja nyökytellä, vaikka sitten myöhemmin joutuisi purkamaan pahaa mieltä työkaverihin tai kotona. Hevonen kuitenkin näyttää ilman miellyttämisen tarvetta sen, mitä milläkin hetkellä on läsnä. Näin pääsemme tutkimaan omaa vuorovaikutustamme, kehittämään ja muokkaamaan sitä -ja näemme tuloksen välittömästi. Nämä opit voidaan viedä ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja työpaikoille, neuvotteluihin ja tuotantolinjoille. 

Hevoset ovat mukana valmennushetkissä pakottomasti ja niihin vältetään koskettamasta, elleivät ne itse hakeudu kontaktiin. Kyseessä siis on kaikkea muuta, kuin ratsastusseikkailu! 

Lisäksi hevoset tuovat meidät välittömästi läsnäolon tilaan, josta kaikki ajattelu ja kehittäminen itse asiassa lähtee. Ne opettavat meille omalla tavallaan kaiken kehittymisen primääriä taitoa: läsnäoloa ja ihmettelyä siinä hetkessä. Vaikka sessiot tapahtuvat siinä hetkessä, on niiden vaikutus pitkäkestoinen, sillä työskentelemme sanojen ja tietoisen lisäksi energian, intuition ja alitajunnan kanssa. 

Millaisia aiheita hevosten kanssa esimerkiksi voi käsitellä?

Stressinhallinta ja palautuminen:

Stressi on hermoston tila, joka tähtää selviytymiseen. Koska kyseessä on hermostollinen tila, emme voi siihen mielellä vaikuttaa, vaan vaikutuskeinot ovat kehollisia. Tässä sessiossa pohdimme konkreettisia keinoja stressiin vaikuttamiseen, annamme keholle rentouden kokemuksen ja opettelemme tehokkaita työkaluja arkeen stressin hallitsemiseksi. Halutessasi voit myös tulla vain nauttimaan ja kokemaan kehollisen, rentouttavan elämyksen. 

Kehollinen vuorovaikutus ja energiajohtaminen:

Kehomme ovat jatkuvasti vuorovaikutuksessa keskenään viestien turvan tunteesta, luotettavuudesta, vahvuudesta ja asemasta yhteisössä. Sisäisen, kehollisen energian johtamisen taito on konkreettista, vahvaa taitoa pitää itsensä ja ryhmänsä turvassa, seisoa omilla jaloillaan ja päättää omasta elämästään. Tässä sessiossa tutkimme energiajohtamista juuri turvan, voiman ja vireystilan näkökulmista. 

 

Intuitio, kuunteleminen ja ei-tietäminen:

Me kaikki käytämme intuitiota. Yhteiskunta kuitenkin suosii logiikkaa ja rationaalista päättelykykyä, joka jättää helposti intuition valtavan kapasiteetin hyödyntämättä -koska  jotain ei voi järjellä perustella, ei se tarkoita ettei se olisi totta. Tässä sessiossa antaudumme ei-tietämisen tilaan ja tutkimme intuitiota kolmesta näkökulmasta: tiedonlähteenä toisesta tai ympäristöstä itselle, tiedonlähteenä itsestä itselle sekä ei-sanallisena kommunikaation välineenä. 

 

Itsetuntemus ja omat rajat:

”Molempien osapuolten omat selkeät rajat ovat edellytys vuorovaikutuksen jatkumiselle.” 

Kuka minä olen? Miksi reagoin niin kuin reagoin? Millaiset ovat omat rajani? Pidänkö pääni ja puoleni, vai ajaudunko miellyttämään, palvelemaan ja täyttämään toisten tarpeita?  Tässä sessiossa pääosassa on itsetuntemus omien rajojen näkökulmasta. Kun saa 600-kiloisen hevosen pidettyä kehonkielellään sopivalla etäisyydellä, alkaa vuorovaikutus myös elämässä ja esimerkiksi neuvotteluhuoneessa vaikuttaa kummasti kevyemmältä. 

Tunteet, viestintuojat:

Suhtaudumme monesti tunteisiin joko negatiivisina tai positiivisina. Meillä on ehkä harteillamme kasvatuksellista taakkaa olla näyttämättä tunteita- tai näyttää vain niitä positiivisia. Padotut tunteet jos mitkä ovat aikojen saatossa säilöytyneet kehoomme tukkien sen virtausta ja hyvää oloa.  On aika opetella kuulostelemaan tunteita juuri sellaisena kuin ne ovat: tärkeinä, neutraaleina viestintuojina ja tunnustella, mitä ihmettä kuulluksi tuleminen itselleen saakaan aikaan. 

Oma voima ja elämän energia:

Syvä elämänenergia on elämänvoimaa, luovuuden voimaa ja oman kehon, itsen ja elämän rakastamisen voimaa. Energiavirtauksen tukkeumat näkyvät itsevarmuuden puutteessa, kyvyttömyydessä puolustaa itseään, luovuuden puutteessa sekä tunteessa, että on jumissa omassa elämässään. 

Hevosavusteisuutta voidaan hyödyntää osana ryhmä- tai yrityskohtaista johtamisvalmennusta tai vaikka osana johtoryhmän kehittämistyöskentelyä tai strategiaprosessia -tai koko valmennus voidaan rakentaa kokemuksellisuuden ympärille. 

Tilaltamme löytyvät hevosten lisäksi viihtyisät, vastaremontoidut valmennustilat, erilaisia luontokohteita, nuotiopaikkoja ja erinomaiset fasiliteetit valmennusten ja kehityspäivien pitämiseen joko hevosavusteisesti tai ilman. 

Valmentajasi

Suvi Kohisevankoski on kokenut johtamisen valmentaja, sarjayrittäjä ja valmentautunut master -ja bisnescoach, energiatyöhön ja intuitiiviseen kommunikointiin sekä green care-menetelmiin opiskellut oman polkunsa kulkija.  Suvi ajattelee oman näköisen elämän olevan jokaisen ihmisen oikeus ja voiman tavoitella sitä löytyvän kyllä jokaisen omasta ytimestä. Suvi on 10 vuoden aikana kätilöinyt useita kymmeniä elämänmuutosprosesseja ja on oman elämänsä velkaa hevosille. Hevoset ovat olleet Suvin omassa muutoksessa suorittajamestarista itsensä kanssa viihtyväksi rohkeaksi naiseksi suuria opettajia jo vuosia. Näiden valmennusten opettajista Mahla ja Pihka ovat Suvin omistamia.

Iiris Miettinen on pitkän linjan hevosalan valmentaja sekä ihmispuolella kouluttautunut mielen valmentaja. Hänen työnsä ytimessä on jo vuosia ollut kommunikointi, vuorovaikutus ja energianjohtaminen; niiden haasteet ja tehokas kehittäminen hevosavusteisesti. Iiris näkee ihmisten -tai eläinten ja ihmisten – väliset haasteet ensisijaisesti kommunikaation haasteina, ja auttaa valmennuksillaan ihmisiä tehokkaampaan vuorovaikutukseen. Iiriksen hevonen Lumous osallistuu muiden ohella opettajana myös näihin valmennuksiin.

Iiriksen ajatuksista voi lukea somesta tarkemmin sivustoilta @kirjavassakavioliitossa.

Syvennä yhteyttä itseesi

Kaikki on energiaa, ei ole muuta totuutta. Kun vastaat haluamaasi totuuden taajuutta, kaikki haluamasi on oleva sinun. Tämä ei ole henkistä filosofiaa, tämä on fysiikkaa. 

-Albert Einstein

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus