COACHING

Tehokkaasti ja pysyvästi tuloksiin henkilökohtaisella valmennuksella

Opit rakentamaan itsellesi kasvun mentaliteetin, ajattelemaan kuin oman elämäsi mestari ja viemään pieniä ja suuria muutoksia läpi nyt ja tulevaisuudessa. 

Otat vastuun omasta asenteestasi ja siten elämästäsi -ja niiden toteutumisesta käytännössä.

 

Henkilökohtainen coaching
-kohti tavoitetta sekä omaa unelmaelämää

Firma tai vastuualue, joka pitäisi viedä sille uudelle strategiselle askelmalle -mutta miten, kun tässä perushommassa on jo revetä liitoksistaan? Suurin odotuksin alkaneita projekteja, väsyksiin asti sammuteltuja tulipaloja, riittämättömyyden tunnetta omassa asemassa pärjäämisestä? Tunnetta siitä, että työ vie kaikki mehut, vaikka innostaakin? Huikea mahdollisuus kasvuun tai idea, joka ei jätä rauhaan -mutta hämmentää, pelottaakin? Pitäisikö kuitenkin osata vielä paljon enemmän?

Kymmenen vuotta yritysten ja johtamisen kanssa työskenneltyäni -itse yrittäjänä, kasvuyrityksen osakkaana ja johtamisen valmentajana kaikenkokoisissa yrityksissä olen nähnyt yhtä jos toista siitä, miksi hommat eivät aina mene suunnitellusti, miten hämmennys toimintaolosuhteista valtaa mielen ja miten vastuuhenkilö itse muodostaa tahattoman pullonkaulan menestykselle.

 

Henkilökohtainen coaching nostaa kattosi uusiin korkeuksiin

Työkalut henkilökohtaiseen kasvuun ovat kuitenkin olemassa ja saatavilla, itse asiassa lähempänä kuin luuletkaan. Olen coachannut ja valmentanut satoja esimiehiä, johtajia ja avainhenkilöitä, nähnyt kerta toisensa jälkeen huikeita kasvutarinoita ja todistanut huoneenvalaisevia oivalluksia. Kun näkökulmat ja itselle kerrottavat tarinat muuttuvat, alkaa muuttua myös näkyvä käytös -ja sen perusteella muuttuvat myös lopputulokset. Ensin ihmisessä itsessään, ja sen jälkeen muissa ympärillä. 

Olen sparraajasi, ajattelukaverisi, valmentajasi, innostajasi… autan sinut uudelle tasolle omassa ajattelussasi ja toiminnassasi hyödyntäen tutkittua tietoa, testattuja työkaluja ja vuosien aikana kertynyttä kokemusta. Prosessin aikana saat aikaan huimasti tuloksia, mutta ennen kaikkea valtavan muutoksen pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseen myös tulevaisuudessa. 

 

Kenelle henkilökohtainen coaching sopii?

  • sinulla selkeä  päämäärä tai tavoite; esimerkiksi tarve kasvaa johtajana, esimiehenä tai ottaa asema muuten haltuun; haluat perustaa oman yrityksen tai kaupallistaa oman innovaatiosi
  • haluat nostaa oman elämäsi tai työsi täysin uudelle tasolle omilla määritelmilläsi
  • olet ottamassa kasvuloikan työelämässä ja kasvamassa uuteen asemaan tai vastuuseen
  • (työ)elämäsi on sinun huippu-urheilusi; kaipaat tehokasta valmennusta menestyäksesi itsellesi merkityksellisellä tavalla
  • Kaikki on periaatteessa ihan hyvin, mutta sinulla on epämääräinen aavistus, että sinusta olisi johonkin muuhunkin, kuin suorittamaan to do-listaa hiki hatussa viikosta ja kuukaudesta toiseen.

 

Mitä coaching on?

  • Coaching on henkilökohtaista ja täysin luottamuksellista  valmennusta. Työskentely suuntaa ratkaisukeskeisesti vahvasti tulevaisuuteen. 
  • Sovimme alkukeskustelussa tavoitteesi perusteella, millaisen prosessin rakennamme ja kuinka monta kertaa työskentelemme. Tyypillisesti aloitamme 5-8 kerran setillä, jonka loppupuolella katsomme yhdessä tarvetta jatkolle. 
  • Sessiot voidaan pitää joko tapaamisena tai etäyhteyden avulla ja ne pidetään noin kahden viikon välein. Kullekin välille saat tehtäviä, jotka auttavat alitajuntaasi työskentelemään tai edesauttavat ajatteluprosessiasi, näkökulman muutosta, konkreettista harjoitusta jne.
  • Sessiot kestävät 1-2 h kerrallaan tarpeen mukaan.  Kyseessä ei ole ajankäyttö vaan ajattelun arvontuotanto. Autan sinua tarkentamaan fokuksesi sinulle merkitykselliseen päämäärään, löytämään itsestäsi voimat ja keinot sinne pääsemiseen. Sparraan ja haastan kokemukseni ja oppieni kautta. 
  • Opit rakentamaan itsellesi kasvun mentaliteetin, ajattelemaan kuin oman elämäsi mestari ja viemään pieniä ja suuria muutoksia läpi nyt ja tulevaisuudessa. Otat vastuun omasta asenteestasi ja siten elämästäsi -ja niiden toteutumisesta käytännössä.
 

Huom! Vaikka tavoitteesi koskisivatkin työtä, on ihminen aina kokonaisuus. Henkilökohtainen tarinasi tähän asti vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka elämäsi nyt näyttäytyy. Valmennan paljon yrityksissä ja työelämässä –mutta aina inhimillistä ihmistä!

 

Oma coachingisi voi rakentua esimerkiksi näin:

Henkilökohtainen coachingtapaaminen

Joskus yksikin syvällinen keskustelu voi tuoda oivalluksia ja muuttaa toiminnan suunnan, selkeyttää ajatuksia ja tuoda omalle polulle selkeyden. 

Oma työni kanssasi alkaa, kun varaat tästä itsellesi voimakkaan kertatapaamisen. Sen jälkeen sovimme ajan lähiviikoille ja teeman. 

Coachingissa työskentelemme aina myös energian ja intuition tasoilla rationaalisen ja järkeistävän keskustelun lisäksi. 

Kertatapaamisen(zoom tai live) hinta on 200€ (sis. alv. 24%) ja kesto noin kaksi tuntia. 

Henkilökohtainen kasvupolku

Henkilökohtaisella kasvupolulla paneudumme syvällisesti henkilökohtaiseen kasvuusi ja jonkun tietyn elämän osa-alueesi tai tavoitteesi käsittelyyn. Kasvupolku suuntaa nimensä mukaan kasvamiseen ja etenemiseen eteenpäin, kyseessä siis ei ole terapia. 

Kasvupolulla työskentelemme myös intuition, energian ja syvätiedon parissa. Kasvupolku on elämäsi muuttava kokemus ja syventää itsetuntemuksesi aivan uudelle tasolle. 

Henkilökohtaisen kasvupolun hinta on 2900€ (sis alv 24%)  ja se sisältyy 10 tapaamisesta (sijainnistasi riippuen zoom tai live) sekä välitehtävistä. 

Bisnescoaching

Johtajan, esimiehen tai avainhenkilön kasvuun tähtäävä coachingpaketti ottaa keskiöön kaksi johtajan tärkeintä työkalua: itsetuntemuksen ja muiden johtamisen. Bisnescoachingissa varsinaiset teemat valikoituvat aina oman tilanteesi mukaan; aiheita voivat olla esimerkiksi kasvu uuteen rooliin, kasvu johtajana uudelle tasolle, haastavat vuorovaikutustilanteet ja oman johtajaroolin ymmärtäminen osana niitä, osallistavan tai valmentavan johtamisen kulttuurin levittäminen organisaatiossa jne. 

Bisnescoaching tapahtuu aina sarjana (vähintään 4 kertaa) ja se koostuu tapaamisista, yhteisesti sovituista välitehtävistä sekä reflektiosta. Teemasta riippuen sessioita sovitaan usein 4-10. Bisnescoachingin hinta on 300€(alv 0%)/sessio. 

”En ole välttämättä se helpoin asiakas, mutta Suvi pystyi coahcingissa nopeasti luomaan motivoivan ilmapiirin. Hän kannusti rennosti, mutta myös haastoi tiukasti oikeissa paikoissa. Sain käyttökelpoisia työkaluja ja paremman motivaation tekemiseen. Suvi on kova.”

 

-Juha Jylhäsalmi, Vuoden Yksinyrittäjä 2019, Yrittäjä; Jylhäsalmi Productions

Hevosavusteinen coaching
Ota yhteys itseesi ja syvempiin kykyihisi

Nykyaika ihailee rationaalista, järkeä, logiikkaa ja tietoa yli kaiken. Asetamme päämääriä ja tavoitteita, usein numeerisia, joita kohti sitten puskemme päättäväisesti. Tavoite toisensa jälkeen saavutetaan juhlimatta, mutta ei tunnu missään. Tai korkeintaan stressaa ja väsyttää.  

Olemme viimeisten vuosisatojen ajan erottautuneet kehon viisaudesta, tunteista viestinkantajina sekä ei-tietämisen huikeasta uutta luovasta voimasta. 

Kuitenkin on totta, että tukeutumalla pelkästään järkeen ja tietoiseen astumme vapaaehtoisesti rajoitettuun tietoisuuden tilaan, joka edustaa kaikesta kapasiteetistamme vain pienenpientä osaa, kuin jäävuoren huippua. Jos yhteys itseen katkeaa, ajaudumme pitkällä aikavälillä ikäviin seurauksiin, josta stressi, kehollinen oireilu, uupumus ja jopa masennus ovat polulla jo pitkään käyneiden tuttuja matkakumppaneita. Ollessamme tässä tilassa uudistumiskykymme on olematon, uuden luomiskyvystämme puhumattakaan. 

Ihmiselämä ei kuitenkaan ole tarkoitettu olemaan yhtä raatamista, stressiä ja uupumuksen sumua. On tullut aika etsiä itsensä takaisin, kytkeytyä sisimpäänsä ja kutsua sielu kotiin. 

”Tulevaisuus on hyvinpidetty salaisuus, mutta vision pilkahdukset tulevat usein tumman tamman selässä.” -Linda Kohanov

Vanhojen myyttien mukaan hevosella oli kyky kantaa kanssamatkustajansa toiseen maailmaan ja takaisin. Myytit kuvaavat ihmisen psyykeä, ja matka toisiin maailmoihin matkaa tiedostamattomaan, alitajuiseen ja intuitiiviseen.

 

Tarinoissa on usein perää -niin tässäkin. Hevosilla on ilmiömäinen kyky mentoroida meitä ihmisiä tunneketteryydessä, energianjohtamisessa, sanattomassa vuorovaikutuksessa. Lauma- ja saaliseläiminä hevoset ovat nimittäin hyvin virittyneitä sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ihminen voi vielä näyttää iloista naamaa, vaikka sisällä myllertää, mutta eläin ei näyttele. Se on täysin läsnä hetkessä ja auttaa tässä hetkessä myös meitä ihmisiä.  

Hevosen kanssa työskentely -tai vaan oleilu -auttaa opettelemaan täysin hetkessä olemista ja omien reaktioidensa sekä niiden kaikujen tutkimista. Coachingin avulla ohjaan sinua itsetuntemusmatkalla ja pääset turvallisesti ja rakentavasti kytköksiin itsesi kanssa. 

Hevos- ja luontoavusteinen coaching on aina lähicoachingia ja ottaa paikkansa luonnossa ja/tai tallilla. Tällä hetkellä tämä tumma tamma asustaa Jälällä Siilinjärvellä, jossa työskentelemme kollegoina. 

Hevosavusteinen coaching

 

Kolleganani hevosavusteisessa coachingissa tällä hetkellä toimii tumma tammani Kelly. Kelly tuli minulle muutama vuosi sitten lahjana. Lahjana, joka muutti elämäni ja sen, miten ajattelen itsestäni, hevosista ja tekemisestä yleensä. Kelly kuljetti minut niihin toisiin maailmoihin ja takaisin, haastoi minut altistamaan koko maailmankatsomukseni uusiksi ja astumaan kokonaan uudelle polulle. Kellyn kanssa koetun ansiosta olen lähtenyt tutkimaan, ottamaan selvää, opiskelemaan ja testaamaan luonto- ja etenkin hevosavusteisuutta ihmisen itsetuntemustyöskentelyn ja coachingin tukena. 

Kelly on 21-vuotias, joten hänellä on jo pitkä elämänkokemus ja aikalailla viisautta mukanaan. Kelly ei pienestä hätkähdä, muttei kyllä anna mitään ilmaiseksikaan. Hän on mestari tunnetaitojen ja läsnäolon opettamisessa sekä rajojen, tunneresonanssin ja intuitiivisen viestinnän tulkkina. Eräs tallikaverini kuvailikin hyvin, kun pyysin häntä kerran hakemaan Kellyn kengitykseen:

”Eihän siitä mitään meinannut tulla, kun Kelly halusi ennen kiinniantamistaan kuulla suunnilleen koko elämäntarinani, aikomukseni ja odotti, että hengittelin rauhassa siinä kiireeni ja hämmennykseni keskellä. Ei se karkuun juossut, kuhan vaan pysyi juuri ja juuri käsivarren mitan päässä ja nauroi partaansa, mokoma!”

Hevos- ja luontoavusteisessa coachingissa käytän kehollisia ja intuitiivisia tekniikoita, jotka vievät sinut työskentelemään ei-tietämisen tilaan, oppimaan uutta itsestäsi sekä havahtumaan visiohin ja tarkoitukseesi, joista sinulla ei ehkä ollut vielä selvää kuvaa. Tekniikat ovat turvallisia (kirjaimellisesti), testattuja ja niissä on aina taustalla tutkittu tieto niiden vaikuttavuudesta. 

Hevosavusteinen coaching voi ottaa paikkansa yhtenä kertana tavanomaisemman coachingprosessin sisällä, se voi olla kokonaan omanlaisensa prosessi tai voimme suunnitella sinulle oman, ainutlaatuisen kertakokemuksen. Ainutlaatuinen kertakokemus on myös ihana lahjaidea!

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä!

 

Suvi on aivan ihana valmentaja! Hän osasi ja uskalsi haastaa minua coachingasiakkaana juuri oikeilla kysymyksillä eteenpäin. Samalla opin näkemään oman potentiaalini vielä vahvemmin ja luottamaan vaistooni elämän risteyksissä. Tärkeimpänä muistona on se, että sain kiteytettyä arvoni todelliseen järjestykseen. Se olinkin täysin eri mitä olin itse ensin luullut.” 

 

Jarna Kaplas, Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2019; Yrittäjä, Emäpitäjän anniskeluravintolat Oy

©2020 Kohisevankoski | All Rights Reserved

Join the Club

lorem ipsum apolotus captures denimetus apparatus